Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen

Assistanshundar - verksamheten i Sverige

Det här avsnittet samlar information om hur assistanshundsverksamheten fungerar i Sverige och hur det kan vara att leva med assistanshund.

På dessa webbsidor har MFD samlat övergripande information om hur verksamheten med assistanshundar fungerar i Sverige. För att få exakt information om hur verksamheten ser ut och fungerar behöver du dock kontakta de olika assistanshundsaktörerna direkt.

Ett assistanshundsekipage är ett exempel på hur samarbete mellan människa och hund kan förändra livet och möjliggöra för personer med funktionsnedsättning att bli delaktiga i samhället.

Hundar har en medfödd förmåga och vilja att läsa av och möjliggöra för en människa. Om den förmågan förvaltas väl och hunden genom träning får utveckla sina färdigheter kan hunden bli ett värdefullt verktyg och stöd i ägarens vardag.

Att skaffa en assistanshund är ett stort beslut. Det kräver att du både har intresse och tid att kontinuerligt jobba med din hund, men också att din livssituation och livsstil gör det möjligt för dig att ge hunden god omsorg och trygghet.