Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen

Försäkringar kan ge ekonomisk trygghet

Försäkringar är kostnader som kan ge ekonomisk trygghet om assistanshunden blir sjuk, avlider, inte kan arbeta eller om hunden orsakar skador.

En assistanshund är ett påkostat hjälpmedel som är en mycket viktig del av sin förares liv. Många personer får svårt att klara vardagen utan sin assistanshund. Det finns inga regler om att ägaren måste ha en försäkring, men försäkringarna ger ekonomisk trygghet när det händer något oförutsett.

Försäkringar för assistanshunden bör gälla hela hundens liv så det kan vara bra att räkna på den långsiktiga kostnaden. 

Hundförsäkringar

Det finns olika hundförsäkringar och de är upplagda på olika sätt, precis som de flesta försäkringar är. Prioriteras låg premie blir självrisken hög, medan om premien är hög blir självrisken låg, så fungerar de flesta försäkringar.

För att täcka kostnader om hunden till exempel avlider går det att teckna en livförsäkring eller en försäkring som faller ut om assistanshunden inte längre kan arbeta. Då utfaller en ersättning till föraren för att så snabbt som möjligt kunna skaffa en ny assistanshund. Försäkringarna ser olika ut på olika försäkringsbolag.

Det kan vara svårt att byta försäkringsbolag när hunden blir äldre eftersom försäkringar vanligtvis inte omfattar skador eller sjukdomar som visat sig före försäkringens startdatum.

Hundförsäkringar hos Konsumenternas

Hemförsäkringar

Assistanshundsägare har på samma sätt som andra hundägare ett strikt ansvar för sin hund. Det betyder att hundägaren kan bli skadeståndskylig även om man inte har varit vårdslös. 
Genom en hemförsäkring går det få hjälp att ersätta skador som hunden orsakar, både sak- och personskador.

Vanliga skadeståndskrav hos Konsumenternas