Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen

2. Ingen hunger

Mål 2 i Agenda 2030 handlar om tillgång till mat, att motverka undernäring och att främja en hållbar livsmedelsproduktion och livsmedelsmarknad.

Målet handlar också om att investera i nya lösningar och forskning om teknikutveckling, genetisk mångfald och marknadsinformation.

Personer med funktionsnedsättning är överrepresenterade i den del av befolkningen som lever under fattigdomsgränsen eller som inte har råd med näringsriktig mat varje dag. Det visar internationella jämförelser.

En del länder har välfärdssystem som inte är utformade för att fungera för personer med funktionsnedsättning. Det finns också exempel som visar att personer med funktionsnedsättning inte kan kvalificera sig för dessa välfärdstjänster.

Information, verktyg och tips

Rapport från FN där experter, organisationer och stater visar att personer med funktionsnedsättning halkat efter inom många av agendans områden. Den lyfter också fram ett växande antal goda metoder som kan skapa ett mer inkluderande samhälle.

FN:s rapport Disability and Development Report - realization of the sustainable development goals by for and with persons with diablitilies hos FN (på engelska)

FN:s utvecklingsprogram redovisar delmål och indikatorer för mål 2 Ingen hunger.

Om mål 2 Ingen hunger hos FN:s utvecklingsprogram (UNDP)