Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
24
maj

Lunchwebbinarium tema ålderism: Samhällsplanering för alla åldrar en investering eller välgörenhet?

12:00 - 13:00, Digitalt

Det är inte enbart boendet som ska fungera för äldre utan även omgivningarna behöver vara tillgängliga. Om detta talar Göran Lindahl, professor vid Arkitektur och Samhällsbyggnadsteknik på Chalmers.

 Han är en stark förespråkare för äldres rättigheter och välbefinnande och lyfter fram begreppet "inkluvism" som handlar om att integrera alla, oavsett ålder eller bakgrund, i samhällsplanering och utveckling. 

Efter Göran Lindahls framförande får ni ta del av ett utvecklande samtal med Malin Ekman Aldén, generaldirektör på MFD och Emma Matsson, Utvecklingsledare Åldersvänliga Göteborg.
Seminariet riktar sig främst till arkitekter, samhällsplanerare och hållbarhetsstrateger men även en intresserad allmänhet.

Seminariet är avslutat och vi bearbetar inspelningen för att den inom kort ska gå att se i efterhand.

Lunchwebbinarium 

Förhoppningen är att vi alla ska leva länge men vilka hinder står i vägen för äldres delaktighet i samhället och vilka lösningar finns? 
I MFD:s webbinarieserie har vi bjudit in några av Sveriges mest framstående namn inom åldersfrågor för att sprida kunskap och samtala om hur vi bryter normer och motverkar ålderism. Du kan välja att delta vid alla tillfällen eller anmäla dig till tillfället som är mest intressant för dig.
Vi kommer att både ha teckenspråkstolkar och textning i sändningen. 

29 maj Lunchwebbinarium tema ålderism: Rekrytera fördomsfritt och främja mångfald på arbetsplatsen (mfd.se)