Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen

God jul och gott nytt år!

Ett stort tack till alla er som engagerat sig under året. Ni som besökt våra seminarier, som på olika sätt nyttjat vårt kunskapsmaterial och som delat er kunskap och erfarenhet med oss.

Vårt uppdrag är att tillsammans med er bidra till förflyttning och stödja utveckling som skapar ett samhälle som bättre möter hela befolkningens mångfald av behov.

Vi vill genom vårt arbete stärka möjligheten att ge människor rätt förutsättningar att göra sina egna livsval och fatta egna beslut. Vi vill även bidra till jämlika förutsättningar att delta i samhället och få tillgång till stöd, service och tjänster för dem som behöver det. Därför behöver villkor och förutsättningar för människor som lever med funktionsnedsättning synliggöras.

Många av de frågor vi jobbar med på MFD är komplexa samhällsutmaningar och det finns flera utmaningar att hugga tag i. I år har vi exempelvis arbetat med frågor och konsekvensen av ålderism och förutsättningarna för den som är nyanländ i Sverige och har en funktionsnedsättning. Vi har djupdykt i frågor kring psykisk ohälsa men också arbetat och kartlagt frågor kring hur man kan förebygga och motverka våld. Vi har även utrett hur kunskapen ser ut kring stöd till personer med funktionsnedsättning som utsätts för olika former av våld.

Men kunskap gör bara skillnad om den används. Och det bästa med vårt arbete tycker vi, är att vi gör detta tillsammans med så många kunniga och engagerade människor runt om i Sverige. Ni finns i kommuner, regioner, på andra statliga myndigheter, men inte minst i alla organisationer som arbetar för rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Vi tror att vi tillsammans tagit viktiga steg under året men vägen framför oss är också lång. Så efter lite vila och julfrid hoppas vi att ni är beredda att ta upp stafettpinnen igen tillsammans med oss.

God jul och gott nytt år, önskar Malin Ekman Aldén, generaldirektör på MFD.