Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
7
mars

Webbinarium: Vad händer inom statistiken om personer med funktionsnedsättning?

13:00 - 14:00, Digitalt

SCB och MFD ska hålla ett webbinarium där du kommer att få veta mer om utvecklingsarbetet samt arbetet med uppföljningen av funktionshinderspolitiken.

Statistik om personer med funktionsnedsättning är både viktigt och efterfrågat. Men det är också ett statistikområde med utmaningar. Varför är det så?

De senaste fem åren har flera utvecklingsprojekt bedrivits på SCB som handlar om statistik om personer med funktionsnedsättning. Det har bl.a. resulterat i att nya frågor ställs i urvalsundersökningar som Undersökningarna av levnadsförhållanden (ULF) och Arbetskraftsundersökningarna (AKU) och att ett förslag på ett registerbaserat mått tagits fram.

Samtidigt är behoven av statistik på området större än den statistik som finns idag. 

Den 7 mars kommer representanter från SCB och Myndigheten för delaktighet (MFD) att hålla ett webbinarium där du kommer att få veta mer om utvecklingsarbetet samt arbetet med uppföljningen av funktionshinderspolitiken. SCB ansvarar för utvecklingen och MFD ansvarar för uppföljningen.

 Webbinariet riktar sig till dig som är intresserad av SCB:s statistik om och MFD:s arbete för personer med funktionsnedsättning oavsett om du är forskare, arbetar i en kommun, region, på en myndighet eller representerar funktionshindersrörelsen.

Under webbinariet kommer det finnas tillfälle att ställa frågor till medverkande.  

Anmälan

Sista anmälningsdag är den 6 mars. Webbinariet är kostnadsfritt.
Anmäl dig här