Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
14
feb.

Tillgängliga interna system och lokaler

09:30 - 11:30, Mötet sker digitalt.

Myndigheten för delaktighet bjuder in till en nätverksträff/seminarium på temat tillgängliga interna system och lokaler. Genom att ta del av hur andra har arbetat vill vi skapa möjligheter till gemensamt stöd för utvecklingen av tillgängliga interna system och lokaler.

Alla myndigheter har ett ansvar att arbeta med tillgänglighet så att alla kan vara delaktiga. Exempelvis kan otillgängliga IT-system och programvaror vara ett hinder för myndighetens anställda eller för kunder och besökare.

Vi har bjudit in representanter från de myndigheter som har ett särskilt serviceansvar inom området. De kommer att berätta om hur de arbetar med tillgänglighet, vilka utmaningar de har stött på under vägen och vilka utmaningar de ser framåt. Ta del av erfarenheter och utmaningar från Kammarkollegiet, Försäkringskassan och Södertälje kommun!

Mötet vänder sig i första hand till dig på myndighet som arbetar med eller har ansvar för de interna systemen. Du är såklart välkommen att anmäla fler intresserade från din myndighet.

Anmäl dig senast 10 februari via denna länk.
Mötet sker digitalt, Zoom-länk skickas ut dagen före mötet.

Om du har några frågor kring seminariet, kontakta: ola.balke@mfd.se eller brita.tornell@mfd.se

Välkommen!

Agenda

09:30 - 09.40 Välkommen och praktisk information

09:40 - 10:10 Kammarkollegiets arbete med tillgänglighet
Hur blir frågor om tillgänglighet en naturlig del vid upphandling av ramavtal? Hur kan tillgänglighetskrav- och villkor följas upp? Vilka utmaningar finns och hur kan vi arbeta gemensamt?

Föreläsare: William Friberg, Kammarkollegiet

10:10 –10:30 Tillgänglighetsarbetet i ett lokalt servicekontor
Om hur man på det lokala servicekontoret i Södertälje har arbetat med tillgänglighet för att kunna möta medborgarnas varierande förutsättningar och behov. Hur har insikten om att vi alla är olika påverkat organiseringen av lokalerna, servicen och de digitala tjänsterna?

Föreläsare: Kleanthis Anastasiadis, Lokala Servicekontoret i Södertälje

10:30 – 10:35 Paus

10.35 – 11:15 Försäkringskassan arbete med tillgängliga interna system
Om arbetet med att tillgängliggöra sina interna it-system och handläggningssystem. Vad är framgångsfaktorerna och vilka har de största utmaningarna varit?

Föreläsare: Åsa Holmberg, Anette Hellman, Kenneth Edwall och Anna Engström Försäkringskassan

11:15-11-30 Frågor från chatten och gemensam diskussion

11:30 Avslut