Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
21
okt.

Tillgänglig information - en förutsättning för att kunna delta i demokratin

08:30 - 09:30, Digitalt (Zoom)

Demokratin i Sverige fyller 100 år och det ska med rätta firas. Men den demokratiska resan har sett olika ut för olika grupper i samhället och fortfarande finns det en del hinder kvar för att alla ska kunna delta fullt ut i demokratin.

En viktig förutsättning för att kunna rösta och vara politiskt engagerad är att ha tillgång till tillgänglig information. Det handlar om allt från att förstå hur valprocessen fungerar, få tillgång till nyheter och annan information samt att kunna delta i de politiska samtal som pågår.

Under detta seminarium blickar vi tillbaka och ger ett historiskt perspektiv på tillgänglig information. Vi diskuterar vilka utmaningar vi står inför i dag då mycket av informationen sker digitalt och i nya kanaler. Vi får också ta del av bakgrunden till och arbetet med tidningen 8 sidor – som med sina nyheter på lätt svenska gör det möjligt för många fler att hålla sig informerade om vad som händer i samhället idag.

Seminariet genomfördes i samarbete med Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.

Medverkande är Stefan Johansson från Begripsam, Marie Hillblom från Tidningen 8 sidor och Andreas Richter från Post- och telestyrelsen

Videoalternativ: