Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
20
okt.

Tiden efter pandemin – lärdomar, utmaningar och framtiden

08:30 - 09:30, Digitalt (Zoom)

Restriktionerna som har gällt under pandemin lyfts och samhället förbereder sig för någonting nytt. Under det här webbseminariet utgår vi från de utmaningar och möjligheter som pandemin har inneburit för vård och välfärdstjänster och blickar framåt mot en tid efter pandemin.

Aktuella rapporter, erfarenheter och lärdomar från Myndigheten för delaktighet, Socialstyrelsen och Region Uppsala är utgångspunkten för detta seminarium. Inställda stödinsatser inom bland annat LSS, habilitering och rehabilitering kan få långsiktiga konsekvenser i form av utanförskap och psykisk ohälsa.

Samtidigt tar statliga myndigheter, kommuner och regioner och andra verksamheter runtom i landet med sig nya erfarenheter och nya arbetssätt. Vissa verksamheter har fungerat bra även under pandemin medan andra har ställt om och hittat nya lösningar under tiden.

Under seminariet diskuteras vilka lärdomar vi vill ta med oss från pandemin och hur olika verksamheter planerar att ta sig an de utmaningar som pandemin har inneburit.

Tiden efter pandemin - utmaningar, lärdomar och framtiden

Deltar gör Malin Ekman Aldén, generaldirektör, Myndigheten för delaktighet, Karin Flyckt, samordnare av funktionshindersfrågor, Socialstyrelsen och Karin Borgström, verksamhetsområdeschef för Region Uppsalas område för Funktionshinder.

Videoalternativ: