Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
20
apr.

MR-dagarna: Skapa en trygg skola tillsammans med elever

09:00 - 10:00, Digitalt

Många elever känner sig otrygga i skolan. Det finns många faktorer som påverkar trivseln och tryggheten i skolan och en viktig förutsättning är utformningen av lokalerna.

Utbildning och samhällsbyggande är avgörande delar av mänskliga rättigheter och arbetet med hållbar utveckling. Skolmiljön kan förbättras för att värna tryggheten hos eleverna, med och utan funktionsnedsättning. Vi vill visa hur skolor kan förbättra trygghetsarbetet genom att utgå från elevernas mångfald och involvera eleverna själva i arbetet.

På vårt seminarium under MR-dagarna diskuterar hur vi bygger samhället, skapar trygghet och värnar rättigheter för elever.

Deltar gör MFD:s generaldirektör Malin Ekman Aldén tillsammans med Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson och Friends generalsekreterare Maja Frankel.

Ett samtal om att skapa en trygg skola

Medverkande är: Malin Ekman Aldén, generaldirektör Myndigheten för delaktighet, Peter Fredriksson, generaldirektör Skolverket och Maja Frankel, generalsekreterare Friends. Inspelningen är teckenspråktolkad.

Videoalternativ: