Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
11
dec.

Seminarium om aktiv fritid för personer med funktionsnedsättning

09:00 - 11:00, Clarion Hotel Sign i Stockholm

Det tredje av tre seminarier om aktiv fritid för personer med funktionsnedsättning som Myndigheten för delaktighet arrangerar hösten 2019.

Seminarium om aktiv fritid 11 december 2019

Om seminariet

Myndigheten för delaktighet har uppdraget att kartlägga enskildas tillgång till hjälpmedel för fritidsaktiviteter och hur man lokalt och regionalt främjar en aktiv fritid. Under hösten 2019 arrangerar MFD tre seminarier om aktiv fritid. Detta är det tredje seminariet.

Seminariet bjuder på:

  • MFD presenterar resultat från en ny nationell kartläggning om hur kommuner och regioner tar beslut som påverkar tillgängligheten till fritidsaktiviteter.
  • Lotta Cederholm från FUB Uppsala berättar om erfarenheter från Uppsala där personer med intellektuell funktionsnedsättning ges möjlighet att vara med vid beslutsprocesser om vilket fritidsutbud kommunen ska erbjuda.
  • Jacob Gustavsson berättar om Växjö kommuns lärdomar av att arbeta med villkorade bidrag till föreningar för att främja en aktiv fritid.
  • Peter Holmström från FOMS presenterar hur kommuner underlättar för personer med funktionsnedsättning att ta med stödpersoner till fritidsaktiviteter.