Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
29
nov.

Välkommen till Nationell samling för delaktighet!

29 november 09:00 - 30 november 15:30, Digitalt

Länsstyrelserna och MFD bjuder in till nationell samling om hur man kan arbeta för att skapa jämlika levnadsvillkor och full delaktighet för personer med funktionsnedsättning.

Ta del av kunskap, metoder och praktiska exempel inom fem fokusområden som kommuner och regioner kan använda för att bidra till jämlika levnadsvillkor och full delaktighet för personer med funktionsnedsättning. Det är Sveriges länsstyrelser och Myndigheten för delaktighet som bjuder in till den digitala konferensen Nationell samling för delaktighet.

Programmet är fullspäckat och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall inleder dagarna.

Du kan ta del av konferensen i sin helhet eller så väljer du att följa det fokusområde som du är särskilt intresserad av. 

Konferensen har fem olika fokusområden:

  • Styrning och ledning av funktionshinderspolitiken – Vad är nyckeln hos de kommuner som lyckats gå från vision till praktik?
  • Samhällsplanering och universell utformning - Hur garanterar vi att funktionshinderperspektivet finns med från plan till genomförande?
  • Barns delaktighet i skolan – Vad behövs för att säkerställa barnets bästa?
  • Migration och funktionsnedsättning - Hur är det att leva med funktionsnedsättning som ny i Sverige?
  • Krisberedskap ur ett funktionshindersperspektiv – Hur fungerar krisberedskap idag och hur ser vi till att alla garanteras säkerhet?

Läs mer om programmet och anmäl dig här på Länsstyrelsen Stockholms webbplats

(Det går att anmäla sig på samtliga länsstyrelsers webbplatser)