Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
17
maj

Lån av fritidshjälpmedel ger bättre folkhälsa och roligare fritid

10:00 - 11:00, Digitalt

Det här webbseminariet tog upp att personer med funktionsnedsättning kan ibland behöva fritidshjälpmedel för att kunna vara aktiva på fritiden. Genom att erbjuda lån av hjälpmedel och utrustning ökar möjligheten till en aktiv fritid för fler.

Under det här webbseminariet fick vi veta mer om hur utlåning av fritidshjälpmedel kan gå till. Genom att till exempel erbjuda utlåning av fritidshjälpmedel kan kommuner och regioner bidra till att fler får bättre förutsättningar till en aktiv fritid och ett mer hälsosamt liv.

Fritidsbanken och Region Värmland berättade om hur möjligheterna till en aktiv fritid kan öka med hjälp av fritidshjälpmedel och hur det bidrar till folkhälsan. Rebecka  berättade om sin erfarenhet av låneverksamhet och vilka möjligheter det har bidragit till.

Lån av fritidshjälpmedel ger bättre folkhälsa och roligare fritid

Under webbseminariet berättar deltagarna om hur utlåning av fritidshjälpmedel ökar möjligheten till en aktiv fritid för fler. Deltog gjorde Henric Byström från Fritidsbanken, Anna-Beata Brunzell från Region Värmland och Rebecka Carlsson, som lånat fritidshjälpmedel.

Videoalternativ:

Om Fritidsbanken

Fritidsbanken lånar ut sport- och fritidsutrustning och finns i över 100 kommuner. De har ett nystartat projekt som går ut på att låna ut fritidshjälpmedel via sina utlåningsverksamheter.