Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
13
apr.

Hjälpmedelsriksdagen – för vikten av en välfungerande hjälpmedelsförsörjning

09:00 - 17:30, Digitalt

Hjälpmedelsriksdagen är ett nationellt möte för att synliggöra vikten av en välfungerande hjälpmedelsförsörjning. MFD ingår i programrådet och medverkar i Hjälpmedel - på lika villkor.

Syftet med Hjälpmedelsriksdagen är också att visa på vinsterna och effekterna, både för den enskilde och för samhället, av en effektiv och jämlik hjälpmedelsförsörjning.

Myndigheten för delaktighet ingår i programrådet tillsammans med Sveriges Arbetsterapeuter, Socialstyrelsen, Fysioterapeuterna, Myndigheten för delaktighet och Funktionsrätt.

Hjälpmedelsriksdagen är kostnadsfri.

Ur programmet

Hjälpmedel - på lika villkor?

I maj 2017 överlämnade hjälpmedelsutredningen sina förslag för en mer jämlik och effektiv hjälpmedelsförsörjning vad har hänt sedan dess? 

Om utgångspunkten är att så många som möjligt, oavsett funktionsförmåga ska kunna vara delaktiga, i samhället, i de tjänster och lösningar som det erbjuds och fungerar för så många som möjligt, vad betyder det när vi pratar hjälpmedel? Vad är ett hjälpmedel, hur involveras användaren i utformningen av hjälpmedel, hur påverkas producenter och professionen och varför behöver hjälpmedels begreppet ses utifrån universell utformning?

Medverkande: Karin Klingenstierna, Klingstar AB, Lise Lidbäck, Neuro och Malin Ekman Aldén, Myndigheten för delaktighet

Målgrupp

I första hand: Beslutfattande tjänstemän, politiker, profession och företrädare för funktionshinderrörelsen.

Arrangör

Hjälpmedelsriksdagen hos Leva och fungera