Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
12
nov.

Förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga – hur når vi fler med rätt insatser?

10:00 - 11:00, Digitalt

Fler barn och unga mår psykiskt dåligt. Det här webbseminariet tog upp hur vi med rätt insatser kan fånga upp fler så att utvecklingen hejdas. Pernilla Baralt (Unicef), Rickard Bracken (Suicide Zero) och Malin Ekman Aldén (MFD) deltog.

Sedan mitten av 1980-talet har utvecklingen visat att fler barn och unga som uppger att de mår dåligt, fler som får psykiatriska diagnoser och en ökad förskrivning av psykofarmaka.

Skillnaderna är stora mellan olika grupper av barn. Flickor mår sämre än pojkar, och barn och unga med funktionsnedsättning mår sämre än barn och unga utan funktionsnedsättning.

Det här webbseminariet ger en aktuell bild av den psykiska ohälsan hos barn och unga i Sverige, vilka insatser som kan fånga upp fler barn och en diskussion kring hur den negativa utvecklingen kan hejdas.

Förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga - hur når vi fler med rätt insatser?

I det här webbseminariet pratar Pernilla Baralt (Unicef), Rickard Bracken (Suicide Zero) och Malin Ekman Aldén (MFD) om att fler barn och unga mår psykiskt dåligt och hur vi med rätt insatser fångar upp fler så att utvecklingen vänder.

Videoalternativ: