Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
20
apr.

Ett år med covid – hur har det påverkat utbudet av stöd till personer med funktionsnedsättning?

08:30 - 09:30, Digitalt

Detta webbseminarium handlade om vilka utmaningar som Coronapandemin har inneburit för vården och socialtjänsten. Myndigheten för delaktighet och Socialstyrelsen berättade ur olika perspektiv konsekvenser pandemin har haft för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning.

Utgångspunkten för detta webbseminarium var aktuella rapporter från Myndigheten för delaktighet och Socialstyrelsen. Särskilt fokus låg på omfattningen av omställda och inställda stödinsatser och konsekvenserna av detta, till exempel LSS-insatser, habiliteringsverksamheter och rehabilitering.

Samtal fördes kring erfarenheter och lärdomar under pandemin med fokus på hur vi framöver kan minska negativa konsekvenser och hur vi med hjälp av nya erfarenheter utvecklar och stärker beredskapen för framtida kriser.

Ett år med covid - hur har det påverkat utbudet av stöd till personer med funktionsnedsättning?

Det här frukostmötet handlade om vilka utmaningar Coronapandemin har inneburit för vården och socialtjänsten och vilka konsekvenser pandemin har fått för stöden riktade till barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning. Malin Ekman Aldén, MFD, och Karin Flyckt, Socialstyrelsen, deltog.

Videoalternativ:

 

Webbseminariet var ett samarrangemang med Socialstyrelsen.