Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
Park med gångvägar och människor.

Fokus delaktighet – ett verktyg för en tillgänglig region

Med Fokus delaktighet kan regioner testa status för det strategiska tillgänglighetsarbetet. I verktyget finns det också stöd för att komma vidare i arbetet.

Fokus delaktighet består av frågor om hur regionen arbetar strategiskt med tillgänglighet. Områden som berörs är verksamhet, lokaler samt information och kommunikation. Kopplat till svaren ger verktyget en utvärdering av arbetet och stöd att komma vidare i arbetet.

Testa tillgängligheten i er region

Använd verktyget för att utvärdera och få mer stöd i arbetet med tillgänglighet. Svaren kommer inte att sparas eller användas av myndigheten.

Vi uppdaterar Fokus delaktighet för regioner

Därför går det inte att använda verktyget just nu. Men testa gärna och låt er inspireras av  vårt verktyg för en tillgänglig kommun. 

Fokus delaktighet – ett verktyg för en tillgänglig kommun

Fokus delaktighet är utvecklad för att fungerar i moderna versioner av webbläsarna Google Chrome, Firefox, Edge eller Safari. Vår rekommendation är att inte använda webbläsaren Internet Explorer. 

Myndigheten följer upp regionerna varje höst

Varje höst följer Myndigheten för delaktighet upp regionernas arbete med tillgänglighet och delaktighet. Detta gör vi genom att skicka ut en enkätlänk till ledningen på alla regioner. Uppföljningen innehåller samma frågor som i Fokus delaktighet.

Resultat från uppföljning av regioner 2020