Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen

Webbkurs om hållbart barnrättsarbete – så kan vi inkludera fler

Det här är en kurs för dig som arbetar på en myndighet, region eller kommun med frågor som på olika sätt rör barn. Syftet med webbkursen är att du ska kunna inkludera fler barn i ert barnrättsarbete.

Webbkurs om hållbart barnrättsarbete – så kan vi inkludera fler består av två delar. I den första delen får du lära dig vad ett hållbart barnrättsarbete är och hur det bidrar till ett samhälle där fler kan vara delaktiga. I den andra delen får du fördjupa dig i hur du och din organisation kan arbeta med de här frågorna.

Du kan ta del av webbkursen på egen hand eller tillsammans med en eller flera kollegor. Webbkursen innehåller reflektionsövningar som antingen kan diskuteras eller skrivas ner.

Starta webbkursen

Kursens två delar öppnas med hjälp av länkarna nedan. När du är klar med del ett får du återvända till den här sidan för att öppna del två. 

Varje del tar cirka 20 minuter att genomföra. 

Del 1 - Vad är ett hållbart barnrättsarbete och varför behövs det?

Del 2 - Hur går ett hållbart barnrättsarbete till?

Få stöd när du lär ut till andra

Vi har tagit fram en handledning med presentationsmaterial för gruppövningarna i kursen och en checklista för att komma igång. Materialen är ett stöd när du använder kursen för att själva lära ut till andra.

Handledning och presentationsmaterial: Webbkurs om hållbart barnrättsarbete – så kan vi inkludera fler

Checklista: Kom igång med ett hållbart barnrättsarbete i fyra steg

Stöd i barnrättsarbetet

Webbkursen om hållbart barnrättsarbete – så kan vi inkludera fler är en del av det stöd som Myndigheten för delaktighet erbjuder myndigheter, regioner och kommuner i deras barnrättsarbete.

Stödet bygger på att allt arbete som rör barn och unga behöver utgå från alla barns och ungas rättigheter. Oavsett vilka förutsättningar och behov de har.