Kakor (Cookies)

Vi använder kakor på den här webbplatsen för att förbättra vissa funktioner och för att veta hur besökarna använder den.

Kakor är små textfiler som sparas av din webbläsare när du besöker en webbplats. Kakan innehåller information om ditt besök.

Hindra att kakor används

I lagen om elektronisk kommunikation står det att du har rätt att få veta om en webbplats använder kakor och vad ändamålet är. 

Om du inte vill att kakor ska sparas på din dator, eller om du vill bli varnad innan en kakas sparas kan du ställa in det i din webbläsare. Vi förutsätter att du samtycker till att kakor används om du inte har stoppat den möjligheten i din webbläsare. 

Om du vill lära dig mer om kakor och hur de fungerar kan du besöka Post- och telestyrelsens webbplats, se länk nedan.

Så här använder vi kakor

  • Webbstatistik (Google Analytics)
    Syftet med statistiken är att ta reda på hur besökarna använder webbplatsen, så att vi kan utveckla innehållet och strukturen på ett bra sätt. Till exempel vilka sidor är mest/minst besökta, vilka organisationer länkar till mfd.se, på vilka sidor lämnar besökarna webbplatsen. 
  • Lyssna-funktionen
    Vi använder Readspeaker. Syftet med kakorna är att uppläsningen ska ge användarna ett så bra stöd som möjligt. 
  • Sök-funktionen
    Vi använder Site Seeker. Syftet är att optimera sökfunktionen så mycket som möjligt, t.ex. genom att lägga till synonymer och att uppdatera innehållet så att besökarna hittar vad de söker efter, eller hänvisas rätt. 
Senast granskad: 2017-07-05
Dela: