Seminarium om aktiv fritid för personer med funktionsnedsättning

Onsdag 11 december klockan 8–9 på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Regeringen har gett Myndigheten för delaktighet uppdraget att kartlägga enskildas tillgång till hjälpmedel för fritidsaktiviteter och hur en aktiv fritid kan främjas lokalt och regionalt. Välkommen till ett seminarium som bjuder på:

  • MFD presenterar resultat från en ny nationell kartläggning om hur kommuner och regioner tar beslut som påverkar tillgängligheten till fritidsaktiviteter.
  • Lotta Cederholm från FUB Uppsala berättar om erfarenheter från Uppsala där personer med intellektuell funktionsnedsättning ges möjlighet att vara med vid beslutsprocesser om vilket fritidsutbud kommunen ska erbjuda.
  • Jacob Gustavsson berättar om Växjö kommuns lärdomar av att arbeta med villkorade bidrag till föreningar för att främja en aktiv fritid.
  • Peter Holmström från FOMS presenterar hur kommuner underlättar för personer med funktionsnedsättning att ta med stödpersoner till fritidsaktiviteter.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost.

Dag och tid

Onsdag 11 december klockan 8–9. Frukost serveras från klockan 7.30.

Plats

Stockholm, Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35

Seminariet webbsänds

Seminariet webbsänds för dig som inte har möjlighet att närvara. Sändningen är teckenspråktolkad.

Om du vill titta på webbsändningen går du in på den här sidan och klickar på länken som vi publicerar cirka 7.45. Du behöver inte anmäla dig för att titta på webbsändningen.

Det går också att se webbsändningen i efterhand. En textad film finns tillgänglig senast 48 timmar efter webbsändningen på webbsidan Filmer från konferenser och seminarier på mfd.se.

Anmälan

Det finns ett begränsat antal platser. Anmäl dig så snart som möjligt för garanterad plats. Sista datum för anmälan är 6 december.

• Till anmälan

Har du frågor? Hör av dig till Erika Dahlin, telefon 08-600 84 60, e-post erika.dahlin@mfd.se.

Meddela oss om du önskar specialkost eller om du är allergisk mot något. Meddela också om det finns behov av dokumentation i alternativa format.

Vi vill att alla undviker att ha parfym och andra doftande produkter.

Senast granskad: 2019-12-05
Dela: