Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Till sök

Tack för ett annorlunda och händelserikt år!

Trots att större delen av året bjudit på mycket oro, sorg och frustration så känner vi på MFD ändå att mycket positivt har hänt. Vi vill därför passa på att tacka er alla för att ni så påtagligt har bidragit till att utveckla vårt arbete under 2020!

Digitalisering kan man säga har präglat våra liv under året. Många av oss har snabbt men obönhörligt behövt lära oss och utforska det digitala formatet. Och vilket gensvar vi har fått för våra mödor. MFD har aldrig haft så många aktiva deltagare på våra kunskapsseminarier och vi har haft möjlighet att dryfta alla möjliga frågor. Några exempel är

  • tillgänglighet på jobbet
  • pandemins konsekvenser för personer med funktionsnedsättning
  • hur vi förbättrar den psykiska hälsan hos barn och unga
  • tillgänglig upphandling.

Vi har också haft ett spännande kunskapsutbyte med många kommuner kring hur digitala verktyg kan bidra till såväl verksamhetsutveckling som ökad delaktighet och självbestämmande.

Detta har också varit det första året då barnkonventionen är lag i Sverige. Det tar vi på MFD på största allvar och vi har gjort ett stort arbete kring rättigheter för barn med funktionsnedsättning. Passa på att titta in på vår webbplats i början av nästa år. Där kommer att finnas film och viktiga saker att läsa om såväl barn, som barnets perspektiv.

Att bidra till Agenda 2030 arbetet har varit en annan prioritering under året. Även här har vi jobbat med vår webbplats som vi hoppas ska inspirera fler att synliggöra funktionshindersfrågor som en viktig del i arbetet för ett hållbart samhälle.

Slutligen har vi förstås tillsammans med många andra försökt att bidra till att alla människor i Sverige får tillgång till den information de har rätt till för att skydda sig själv och andra under den rådande pandemin.

Med tillönskan om en riktigt god jul och att ni alla får några dagar skön ledighet! Vi önskar också alla ett fantastiskt 2021 där vi får träffa er snart igen, både på skärmen och så småningom även IRL. Det är något vi ser fram mot!

/Malin Ekman Aldén, generaldirektör på MFD