Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen

Ta vara på allas kompetens – så gör ni

Med tillgängliga rekryteringsprocesser och arbetsplatser kan fler få ett arbete. MFD har varit med och tagit fram en guide om hur man kan skapa inkluderande arbetsplatser.

För att klara välfärden i framtiden behövs alla. Redan nu är det arbetsbrist inom välfärden och fram till 2026 väntas den öka med ca 100 000 medarbetare. För att klara välfärden i framtiden behövs alla. Redan nu är det arbetsbrist inom välfärden och fram till 2026 väntas den öka med ca 100 000 medarbetare.

Trots detta lever många personer med funktionsnedsättning i arbetslöshet och det är vanligt att personer med rätt kompetens hänvisas till bidrag, sysselsättning inom daglig verksamhet eller arbetsmarknadsåtgärder.

Ny guide om inkluderande arbetsplatser

Genom att skapa tillgängliga rekryteringsprocesser och arbetsplatser kan fler nå arbetsmarknaden, det lönar sig inte bara för arbetsgivare eller personer med funktionsnedsättning, utan för hela samhället.

Myndigheten för delaktighet, Sveriges kommuner och regioner och Arbetsförmedlingen har ihop med åtta kommuner tagit fram en guide om hur man kan skapa inkluderande arbetsplatser samt en kunskapssammanställning inom ramen för projektet UUA (universell utformning av arbetsplatser).

Om guiden i Sunt arbetsliv