Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
Närbild på en pojke med svarta hörlurar runt halsen ler in i kameran. Han står tätt intill en grön buske.

Inkludera fler i barnrättsarbetet - Ny webbkurs

Många inom offentlig sektor arbetar aktivt för att inkludera fler barn och unga i sina verksamheter. Men för att så många som möjligt ska kunna ta del av våra insatser behöver vi arbeta med mångfald och utgå från olika behov.

Alla barn och unga ska ha lika möjligheter till utveckling, trygghet och delaktighet. Om vi inkluderar behov och förutsättningar för barn och unga med funktionsnedsättning från början blir resultatet av våra insatser och åtgärder bättre för fler barn.

Den här webbkursen är för dig som arbetar med frågor som rör barn och unga - på en myndighet, region eller kommun. Syftet med webbkursen är att du ska kunna inkludera fler i ert barnrättsarbete och låta fler barn och unga med olika förutsättningar synas och komma till tals.

Det är när alla barn och unga får synas och höras som vi arbetar hållbart.

Webbkurs om hållbart barnrättsarbete – så kan vi inkludera fler

Läs mer och genomför webbkursen.

Webbkurs om hållbart barnrättsarbete 

I vårt stöd i arbetet med barnrätt har vi tagit fram en checklista för att inkludera fler. Den fungerar som ett komplement till era andra barnrättsverktyg.

Checklista för ett inkluderande barnrättsarbete

I stödet finns också olika samtalsmetoder för att prata med barn och unga med funktionsnedsättning, till exempel bildstöd.

Prata med barn och unga