Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
Kvinna som tvättar händerna

Film för personer med intellektuell funktionsnedsättning om minskad smittspridning

Alla kan och behöver bidra till att minska smittspridningen. Myndigheten för delaktighet har tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Riksförbundet FUB tagit fram filmen Information om coronaviruset riktad till personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Filmen har tre delar som visar hur vi kan bidra till att minska smittspridningen, varför skyddsutrustning är viktig och att alla har rätt till information.

Filmen är ett komplement till andra informationskällor. Initiativet kom till efter en inventering som visade att det saknades krisinformation i format som är tillgängligt för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

- Det här är en viktig film eftersom den möter behovet hos en målgrupp som har behov av just det här formatet, säger Anna Dahlberg, chef för sektionen Uppföljning och kunskap.

Sedan i våras samarbetar MFD med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Myndigheten för tillgängliga medier för att det ska finnas krisinformation som är anpassad för och nå personer med olika funktionsnedsättningar.

Den här filmen har tagits fram tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Riksförbundet FUB och i samarbete med Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen.

Information om coronaviruset

En informationsfilm om rätten till information på det sätt du behöver, om vad du kan göra för att bidra till minskad smittspridning och varför skyddsutrustning är viktigt.

Videoalternativ:

 

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats

Riksförbundet FUB:s webbplats

Information om viruset corona på lättläst svenska på krisinformation.se

Alla versioner av informationsfilmerna på MSB:s Youtube