Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen

Din insats gör skillnad – Ny film om vaccinering

I ett drygt halvår har vaccineringen mot covid-19 pågått och många är färdigvaccinerade eller har fått sin första dos. Restriktionerna börjar lätta och många hoppas på att kunna återgå till en vardag som liknar den innan pandemin. Men även om det ser ljusare ut just nu behöver vi fortfarande följa de allmänna råden.

Vi är många som längtar efter att träffas och att kunna göra de saker som vi gjorde innan pandemin. Men ännu är det inte över och människor insjuknar fortfarande i covid-19. Alla behöver därför fortsätta bidra till att minska smittspridningen. Det handlar om att vaccinera sig och att fortsätta ta ansvar och agera smittsäkert.

Nu finns en film som handlar om en längtan efter att göra det vi saknar, men också om att vi behöver fortsätta göra det vi kan för att skydda oss själva och andra. Till exempel genom att vaccinera oss och att fortsätta följa de råd som gäller.

Filmen Om vaccination och allmänna råd riktar sig främst till personer med lindrig intellektuell funktionsnedsättning, men budskapet är till oss alla.

Filmen är framtagen i samarbete mellan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Folkhälsomyndigheten, Länsstyrelserna, Socialstyrelsen, Myndigheten för delaktighet och Riksförbundet FUB.

Om vaccination och allmänna råd

Den här filmen handlar om längtan efter att efter att göra det vi saknar vad vi kan göra för att skydda oss själva och andra från smittspridning. Lyssna på vad Conny, Victoria och Hjalmar har att säga.

Videoalternativ:

 

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Folkhälsomyndigheten

Socialstyrelsen

Länsstyrelsen

Riksförbundet FUB

Alla versioner av informationsfilmen på MSB:s Youtube