Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen
 Digin.nu - en webbplats för digital inkludering och tillgänglighet

Nytt kunskapsnav för digital inkludering

Samhället blir allt mer digitalt och varje dag används webbplatser, chattar och appar för att uträtta ärenden och ha kontakt med varandra.

För att skapa ett inkluderande samhälle där fler kan ta del av digitaliseringens möjligheter ökar tillgänglighetskraven för både privat och offentlig sektor. Därför har MFD ihop med tre andra myndigheter lanserat en gemensam webbplats som samlar information, verktyg och inspiration för ökad digital tillgänglighet.

– Ökade krav på digital tillgänglighet kommer att påverka många branscher och organisationer. Redan nu behöver aktörer se över och anpassa tjänster, produkter och arbetssätt, säger Malin Ekman Aldén, generaldirektör för Myndigheten för delaktighet.

Webbplatsen Digin.nu innehåller kunskap och vägledning för att stötta alla som ska utveckla arbetet med digital inkludering. Webben innehåller exempelvis information om vilka lagar och regler som gäller och konkreta tips och checklistor. De fyra myndigheterna som står bakom webbplatsen är Post- och telestyrelsen (PTS), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Myndigheten för delaktighet (MFD) och Myndigheten för tillgängliga medier (MTM).

Besök webben här: Digin.nu - information, stöd och verktyg för digital inkludering och tillgänglighet