Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Till sök
En rad med glada människor.

Nytt stödmaterial skapar förutsättningar för tillgängliga arbetsplatser

Myndigheten för delaktighet vill få fler arbetsgivare att anställa personer med funktionsnedsättning. Därför har vi tagit fram ett stödmaterial som arbetsgivare kan använda sig av.

I stödmaterialet lyfter vi fram möjligheter och lösningar för att anställa en person som är döv, har en hörselnedsättning eller dövblindhet.

– En arbetsgivare har mycket att vinna på att bidra till en tillgänglig arbetsplats och möjliggöra för fler sökanden vid en rekrytering. Det ökar också möjligheten att hitta rätt kompetens, säger Emmanuel Galaup, utredare på Myndigheten för delaktighet.

Se möjligheterna

Hur skapar vi tillgängliga arbetsplatser och hur kan vi jobba för att ta tillvara på kompetens? Stödmaterialet består av filmer och artiklar som visar hur arbetsgivare och arbetstagare gemensamt skapar förutsättningar för tillgängliga arbetsplatser. I materialet hittar du även fakta, tips och en checklista som vägledning för en tillgänglig arbetsmiljö.

– Stödmaterialet och de goda exemplen som vi har tagit fram visar på hur arbetsgivare kan ta tillvara på möjligheter istället för att bara fokusera på eventuella problem, säger Emmanuel Galaup.

Möjligheter och lösningar för din arbetsplats