Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Till sök
Barnhänder

Främja ett hållbart barnrättsarbete

Allt fler aktörer jobbar aktivt för att inkludera fler barn och unga i sina verksamheter och det går att komma långt med små åtgärder.

Myndigheten för delaktighet arbetar aktivt för att främja ett arbete med barnkonventionen som utgår från barns olika förutsättningar och behov.

Om insatser och åtgärder utformas utifrån de barn som är i störst behov av dem blir det också bättre för alla barn. Ett hållbart barnrättsarbete utgår alltså från mångfald och låter fler barn med olika förutsättningar synas och komma till tals.

För att uppmuntra och stötta i arbetet har vi tagit fram nya sidor om barnrätt på vår webbplats. Här samlar vi kunskap från olika aktörer om barns rättigheter och levnadsvillkor. Du hittar också information om arbetssätt, verktyg och andra stöd som kan bidra till att fler kan arbeta med inkludering av barn.

Ett hållbart barnrättsarbete

Barn och unga

Stödet Barnrättsarbete

Myndigheter, regioner och kommuner har tillsammans en viktig roll för att skapa förändring och för att främja ett barnrättsarbete på jämlika villkor. Tillsammans kan vi skapa trygghet och delaktighet för så många barn som möjligt.