Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Nyheter Till sök Kontakta oss Om webbplatsen

Vet du vad Myndigheten för delaktighet gör?

Tecknad film främst riktad till barn i åldern 7-12 år. I filmen tar barnen Clara och Isak samt robothunden Sigge reda på hur Myndigheten för delaktighet arbetar för att alla i samhället ska kunna vara med.

Filmen Vet du vad Myndigheten för delaktighet gör?

Barnen Clara och Isak samt robothunden Sigge tar reda på hur Myndigheten för delaktighet jobbar för att alla i samhället ska kunna vara med.

Videoalternativ:

 

Jobbar du med frågor som rör barn generellt eller barn med funktionsnedsättning specifikt? Händer det att du behöver prata med barn om tillgänglighet och delaktighet eller förklara för ett barn vad en myndighet gör? Då kanske denna tecknade film om vad Myndigheten för delaktighet gör kan vara till hjälp.

Se också filmen där barnen Clara, Isak, Omar och Zoey samt robothunden Sigge åker till FN i New York för att berätta för dem som bestämmer hur det är att ha en funktionsnedsättning.

Filmen Vet du vad FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning är? 

Filmerna har tagits fram inom MFD:s uppdrag Barnrätt i praktiken som bland annat handlar om att arbeta med ett barnperspektiv och att göra myndighetens verksamhet mer känd hos barn.