Hoppa till huvudmenyn Till startsidan Till sök
17
nov

Vem kan delta i politiken?

10:00 - 12:15, Digitalt

Politiken ska vara demokratisk. För att den ska vara det måste den spegla befolkningen. Ändå är det fortfarande relativt ovanligt med politiker som har en funktionsnedsättning. Vad kan vi göra för att fler ska kunna vara politiskt engagerade?

Den frågan är utgångspunkten för webbseminariet Democracy and Disability – how to create broader political participation in the Nordic region? som MFD arrangerar tillsammans med Nordens Välfärdscenter. 

Program

Under seminariet diskuterar vi vilka möjligheter och utmaningar man möts av som förtroendevald med funktionsnedsättning.

Vi tittar även närmare på hur politiken kan bli mer inkluderande med hjälp av universell utformning och tillgänglighet. Det vill säga att till exempel miljön är utformad för att så många som möjligt ska kunna delta aktivt.

På webbseminariet deltar bland annat forskare och politiker med funktionsnedsättning från hela Norden. De delar med sig av sina erfarenheter och sin syn på politiskt deltagande och demokrati. Finns det gemensamma nämnare och smarta lösningar som vi i Sverige kan inspireras och lära oss av?

Målgrupp

Webbseminariet riktar sig främst till tjänstepersoner och politiker inom offentlig sektor samt funktionshindersrörelsen.

Om semiariet och anmälan

Det sker digitalt och hålls på engelska. Det kommer att vara möjligt att ställa frågor via chatt.

Det är gratis att delta och du behöver anmäla dig för att säkra din plats.

Anmälan och information om semiariet Democracy and Disability – how to create broader political participation in the Nordic region? hos Nordens Välfärdscenter