Innehåll och struktur

Webbplatsens innehåll är indelat i fem områden som du når via huvudmenyns ingångar: Delaktighet, Samhällsområden, Kunskapsområden, Stöd och verktyg och Om MFD.

På startsidan lyfter vi aktuella ämnen samt den mest efterfrågade informationen och tjänsterna. Tanken är att det som våra besökare tycker är viktigt ska gå att nå direkt från startsidan.

Hitta på webbplatsen

Ett bra sätta att orientera sig i webbplatsens innehåll är att utforska ingångarna i huvudmenyn. Ingångssidan hjälper dig att hitta områdets mest efterfrågade information.

När du är inne i menyerna klickar du dig ner i strukturen.

Ett annat sätt är att använda webbkartan. Det finns en länk till webbkartan i sidfoten på alla sidor.

Sökfunktionen hittar du ovanför huvudmenyn. Använd sökfunktionen om du vet vad du letar efter. Sökfunktionen söker igenom alla webbplatsens sidor.

Sökfunktionen under menyn Publicerat söker igenom allt material som hör till den menyn. Den söker inte igenom hela webbplatsen.

Följsam design

Webbplatsen är så kallad responsiv det vill säga ändrar design (utseende) efter skärmens storlek. Det ska vara lätt att navigera på webbplatsen oavsett om du använder, dator, mobiltelefon eller surfplatta. Även om menyer och utseende presenteras på olika sätt på olika skärmar är det en och samma webbplats med samma innehåll.

Webbläsare

Webbplatsen fungerar bäst i moderna versioner av de vanligaste webbläsarna. Den är byggd enligt standarder som de flesta webbläsare följer. Design och funktion kan variera mellan webbläsare, eftersom olika webbläsare tolkar standarderna olika.

Läs dokument

För att kunna läsa ett dokument på mfd.se behöver du ha ett program installerat som kan läsa dokumentets fil-format. De flesta dokumenten på mfd.se är pdf-filer. Men vi publicerar också word-, excel- och powerpoint-dokument.

Pdf-dokument kan du läsa med gratisprogrammet Adobe Reader. De andra dokumenten kan du läsa med gratis programmen Word Viewer, Excel Viewer och PowerPoint Viewer 2007. 

Följ länkarna nedan om du behöver ladda ner något av dessa program till din dator.

Se på film

Filmerna  på mfd.se är oftast länkar till Youtube eller i mp4-format.

Standard för innehåll

För att presentera innehåll använder vi html 5 och utseendet styrs av CSS 3. Det finns delar av webbplatsen som använder externa tjänster eller funktioner och därför inte följer samma standard som webbplatsen i övrigt. Dessa är:

  • Webbutbildningar (vissa använder Shockwave och Flash)
  • Kognitionssimulatorn (är gjord i Flash)
Senast granskad: 2017-07-05
Dela: