Access City Award 2020 har öppnat

Nu är det dags att nominera din stad till Access City Award 2020. Tävlingen arrangeras av EU-kommissionen och syftet är att uppmärksamma städer som arbetar framgångsrikt med att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning och äldre.

Access City Award är en del i Europas ambition att se till att alla har lika möjligheter att vara en del av samhället, oavsett funktionsnedsättning eller ålder. Alla medborgare ska kunna leva, bo och ta sig runt i staden, och kunna ta del av information, kommunikation och tjänster.

Europeiska kommissionen har anordnat tävlingen sedan 2010 och priset delas ut till europeiska städer med minst 50 000 invånare. Förra året vann den holländska staden Breda. Även de svenska städerna Borås, Göteborg, Stockholm och Skellefteå har vunnit priser eller fått hedersomnämnande i tävlingen. I år kan det bli din stad!

Den 29 november kommer vinnarna (1:a, 2:a och 3:e plats) att meddelas vid prisutdelningen i Bryssel. I och med att Access City Award i år firar 10-års jubileum, kommer vinnarna också att dela på 350 000 euro.

Ansökan ska vara inne senast den 11 september 2019.

På EU-kommissionens webbplats finns vägledning om hur ansökan går till.

Inspirationsfilmer

Skellefteå kommun fick ett hedersomnämnande i Access City Award 2017 för kommunens ambition att prioritera arbetet med tillgänglighet inom arbetslivet.

Publicerad: 2019-07-31
Dela: