Access City Award 2019 - tävlingen har öppnat!

Nu är det dags att nominera din stad till Access City Award 2019. Tävlingen arrangeras av EU-kommissionen och syftet är att uppmärksamma städer som arbetar framgångsrikt med att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning och äldre.

Access City Award är en del i Europas ambition att se till att alla har lika möjligheter att vara en del av samhället, oavsett funktionsnedsättning eller ålder. Alla medborgare ska kunna leva, bo och ta sig runt i staden, och kunna ta del av information, kommunikation och tjänster.

Europeiska kommissionen har anordnat denna tävling sedan 2010. Priset delas ut till europeiska städer med minst 50 000 invånare eller regioner med minst två eller fler städer där den sammanlagda befolkningen uppgår till 50 000 invånare. Förra året vann den franska staden Lyon. Även de svenska städerna Borås, Göteborg, Stockholm och Skellefteå har vunnit priser eller fått hedersomnämnande i tävlingen. I år kan det bli din stad!

Under 2018 firar vi europeiska kulturarvsåret. Därför kommer Access City Award att dela ut två ytterligare priser till städer som gjort föredömliga insatser för att göra stadens eller regionens kulturarv tillgängligt.

Ansökan ska vara inne senast den 23 september 2018. Priset delas ut i i Bryssel den 4 december.

På EU-kommissionens webbplats finns vägledning om hur ansökan går till.

Inspirationsfilmer:

Skellefteå kommun fick ett hedersomnämnande i Access City Award 2017 för kommunens ambition att prioritera arbetet med  tillgänglighet inom arbetslivet. 

Publicerad: 2018-06-29
Dela: