Anmäl dig till dialogseminarium om diskriminering i arbetslivet

Möte på arbetsplats bakom glas

Måndagen den 20 november håller Myndigheten för delaktighet ett öppet dialogseminarium om att förebygga diskriminering av personer med funktionsnedsättning i arbetslivet.

Vi vill starta en dialog med arbetsgivare, fackförbund, det civila samhället och andra intressenter för att tillsammans få inspiration och mer kunskap. Det handlar i grunden om att skapa bättre förutsättningar för inkludering, jämlikhet och delaktighet. Det som är funktionshindrande och diskriminerande går att förebygga och göra något åt.

Alla arbetsgivare har ett ansvar. De arbetsgivare med fler än 25 anställda ska enligt diskrimineringslagen dokumentera sitt arbete med aktiva åtgärder för att förebygga diskriminering. Myndigheter ska föregå med gott exempel. De riktigt stora företagen kan inspireras att få med de här frågorna i sina hållbarhetsredovisningar.

Målgrupp

Alla som är intresserade är varmt välkomna att delta, men främst riktar sig dagen till dig som jobbar med arbetsgivarrollen i frågor som rör arbetsmiljö, rekrytering och kompetensförsörjning.

Moderator

Moderator för dagen Gabriella Ahlström (författare och journalist, känd från Spanarna i P1)

Program 

Här hittar du programmet för den 20 november 2017:
Program dialogseminarium om diskriminering i arbetslivet

Anmälan

Anmäl dig på följande länk:
Anmälan till dialogseminarium 

Sista dag för att anmäla sig till seminariet är torsdagen den 16 november. Anmälningsverktyget är under utveckling. Har du problem att anmäla dig via verktyget kontakta anna-klara.mehlich@mfd.se

Praktisk information

När: 20 november 2017, kl. 12.00–16.30
Var: Clarion hotel, Ringvägen 98, 104 60 Stockholm (T-bana Skanstull)
Vägbeskrivning (via Google maps)

Vi kommer också att livesända seminariet för dokumentation och för att få in fler i dialogen. Under förljande länk kan ni ta del av seminariet, både i direktsändning och i efterhand: 

Titta på dialogseminarium diskriminering i arbetslivet

Vi bjuder på lunch från 12.00 och dialogen pågår sedan till 16.30.

Dagen är kostnadsfri. Får du förhinder går det bra att överlåta platsen till en kollega.

Vid konferensen vill vi att alla undviker att ha parfym och andra doftande produkter på sig. Skicka gärna inbjudan vidare till dina kollegor och andra intresserade.

Om du har frågor om seminariet kontakta Anna-Klara Mehlich på e-postadressen anna-klara.mehlich@mfd.se

 

 

Publicerad: 2017-11-01
Dela: