Seminarium om hjälpmedel och aktiv fritid

Måndag 25 november klockan 8–9 på Stockholm City Conference Centre i Stockholm.

Regeringen har gett Myndigheten för delaktighet uppdraget att kartlägga enskildas tillgång till hjälpmedel för fritidsaktiviteter och hur en aktiv fritid kan främjas lokalt och regionalt. Välkommen på seminarium med fokus på hjälpmedel.

Seminariet innehåller:

  • MFD presenterar resultat från två nya undersökningar. Den ena om hur personer med funktionsnedsättning beskriver tillgången till hjälpmedel för fritidsaktiviteter. Den andra om hur förskrivare skriver ut hjälpmedel för en aktiv fritid och i vilken utsträckning de tipsar om tillgängliga aktiviteter.
  • David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken nationellt, berättar om hur Fritidsbanker runt om i landet lånar ut utrustning för fritidsaktiviteter.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost.

Dag och tid

Måndag 25 november klockan 8–9. Frukost serveras från klockan 7.30.

Plats

Stockholm City Conference Centre, Drottninggatan 71B, Stockholm

Seminariet webbsänds

Seminariet webbsänds för dig som inte har möjlighet att närvara. Sändningen är teckenspråktolkad.

Om du vill titta på webbsändningen går du in på den här sidan och klickar på länken som vi publicerar cirka 7.45. Du behöver inte anmäla dig för att titta på webbsändningen.

Det går också att se webbsändningen i efterhand. En textad film finns tillgänglig senast 48 timmar efter webbsändningen på webbsidan Filmer från konferenser och seminarier på mfd.se.

Anmälan

Det finns ett begränsat antal platser. Anmäl dig så snart som möjligt för garanterad plats. Sista datum för anmälan är 20 november.

Har du frågor? Hör av dig till Erika Dahlin, telefon 08-600 84 60, e-post erika.dahlin@mfd.se.

Meddela oss om du önskar specialkost eller om du är allergisk mot något. Meddela också om det finns behov av dokumentation i alternativa format.

Vid mötet vill vi att alla undviker att ha parfym eller andra doftande produkter på sig.

Senast granskad: 2019-11-06
Dela: