Frukostmöte: Tolv år med ordet funktionsnedsättning

Onsdag 25 september klockan 8.30-9.30 på Myndigheten för delaktighet i Sundbyberg.

Vilka är de språkliga utmaningarna i dag? Hur kan myndigheter, kommuner och regioner bli bättre på att upptäcka och förändra diskriminerande språkbruk? Välkomna på frukostmöte på Myndigheten för delaktighet tillsammans med språkforskaren Anna Vogel den 25 september.

År 2007 försvann ”handikappad” ur Socialstyrelsens lista över rekommenderade ord och uttryck. För att flytta fokus från enskilda individers förutsättningar till hinder i miljön skulle i stället ”funktionsnedsättning” och ”funktionshinder” användas. Vad ledde förändringen till?

Anna Vogel, forskare i nordiska språk, presenterar vid frukostmötet sin undersökning om hur språkliga rekommendationer följs upp. Hon beskriver vilken effekt språkpolicyarbetet har på det officiella språkbruket och föreslår en ny metod för att utvärdera den här typen av rekommendationer.

Frukostmötet är kostnadsfritt och riktar sig till anställda i myndigheter, regioner och kommuner samt funktionshindersorganisationer.

Dag och tid

Onsdag 25 september klockan 8.30–9.30. Lättare frukost serveras från klockan 8.

Plats

Myndigheten för delaktighet, Sturegatan 3 i Sundbyberg, 7 trappor.

Besöksinformation 

Anmälan

Antalet platser på frukostsmötet är begränsat. Anmäl dig så snart som möjligt för garanterad plats. Sista datum för anmälan är den 23 september klockan 12. Mötet är kostandsfritt. 

Till anmälan

Har du frågor går det bra att höra av dig till Kalle Jönsson på Myndigheten för delaktighet, telefon 08-600 84 53, e-post kalle.jonsson@mfd.se.

Meddela oss om du önskar specialkost eller om du är allergisk mot något. Meddela också om det finns behov av dokumentation i alternativa format.

Vid mötet vill vi att alla undviker att ha parfym eller andra doftande produkter på sig.

Senast granskad: 2019-09-06
Dela: