Frukostmöte: Skriv så man begriper

Onsdag 13 november klockan 8.30–9.30 på Myndigheten för delaktighet i Sundbyberg.

Vad är det som gör en text enkel att läsa? Hur blir den enkel att förstå? Den 13 november hålls ett frukostmöte hos Myndigheten för delaktighet om projektet Begriplig text. På seminariet får du tips, kunskap och bättre förståelse för varför alla inte förstår det du skriver.

Projektet Begriplig text gick nyligen i mål efter att ha pågått i tre år. Målgruppen är journalister, författare, informatörer, formgivare och andra som är inblandade i produktion av text och information.

– Vi vänder oss till alla, men kanske framför allt till de som arbetar med texter som är särskilt riktade till personer med kognitiva svårigheter, säger Ester Hedberg, huvudprojektledare.

Tillsammans med Stefan Johansson från Begripsam kommer hon till MFD för att berätta om vad som är begripligt och varför. Kunskapen bygger bland annat på erfarenheter hos personer med lässvårigheter. Även sakkunniga, forskare och textproducenter har bidragit med analys i arbetet.

Målgrupp

Frukostmötet är kostnadsfritt och riktar sig till anställda i myndigheter, regioner och kommuner samt funktionshindersorganisationer. 

Dag och tid

Onsdagen den 13 november klockan 8.30–9.30. Kaffe och smörgås serveras från klockan 8.

Plats

Myndigheten för delaktighet, Sturegatan 3 i Sundbyberg, 7 trappor.

Webbsändning

Seminariet kommer att webbsändas. Om du vill titta på webbsändningen går du in på den här sidan och klickar på länken som vi publicerar cirka 15 minuter före seminariet startar den 13 november.

Anmälan

Antalet platser på frukostmötet är begränsat. Anmäl dig så snart som möjligt för garanterad plats. Sista dag för anmälan är den 11 november. Mötet är kostnadsfritt. 

Har du frågor går det bra att höra av dig till Ewa Preston på Myndigheten för delaktighet, telefon 08-600 84 07, e-post ewa.preston@mfd.se.

Meddela oss om du önskar specialkost eller om du är allergisk mot något. Meddela också om det finns behov av dokumentation i alternativa format.

Vid mötet vill vi att alla undviker att ha parfym eller andra doftande produkter på sig.

Senast granskad: 2019-10-04
Dela: