Utvecklingsstrateg

Vi söker en utvecklingsstrateg för arbete med intern verksamhetsstyrning och kvalitetssäkring i nära samarbete med vår generaldirektör.

Arbetsplatsbeskrivning

Myndigheten för delaktighet är en kunskapsmyndighet som arbetar inom funktionshinderområdet. Vi arbetar för att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna vara fullt delaktiga i samhället. Vi driver på utvecklingen, följer upp funktionshinderpolitiken och sprider kunskap inom området och med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som grund. Myndigheten har drygt 60 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Arbetsbeskrivning

Utvecklingsstrategen ska i nära samarbete med generaldirektören övergripande upprätthålla och utveckla struktur och former för intern verksamhetsstyrning och kvalitetssäkring. Utvecklingsstrategen ska även vara ett samordnande utvecklingsstöd för ledningsgruppen i sin helhet samt utveckla formerna för och ge stöd till avdelningscheferna i arbetet med kvalitetssäkring, planering och uppföljning. 

Generaldirektörens stab har till uppgift att ge stöd i den övergripande styrningen och utvecklingen av myndigheten. Staben består i dagsläget förutom generaldirektören av en administrativ resurs i form av en gd-assistent, en projektledare med ansvar för myndighetsövergripande utvecklingsprojekt samt av en utvecklingsstrateg. Staben ansvarar för att planera och följa upp ledningsgruppen, strategisk kompetensplanering, myndighetens tre externa råd samt samordning av myndighetens övergripande utvecklingsarbete. 

Myndigheten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete. Detta arbete baseras på en tvåårig utvecklingsplan bland flera aktiviteter att utvärdera vissa organisatoriska delar i myndigheten, däribland stabens funktion och ansvar. Detta kan på sikt delvis förändra och förtydliga utvecklingsstrategens ansvar. 

Som utvecklingsstrateg har du ansvar för att i nära samråd med generaldirektören planera och följa upp myndighetens övergripande utvecklingsplan. I utvecklingsarbetet ingår även ansvar för övergripande kompetensplanering samt system och frågor i relation till intern och extern kvalitetssäkring. Vidare är utvecklingsstrategen samordnande i kontakter med uppdragsgivaren, regeringen. Utvecklingsstrategen rapporterar till generaldirektören. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

  • Samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, gärna med inriktning på juridik 
  • God förståelse och tidigare erfarenhet av arbete med tvärsektoriella frågor 
  • Längre erfarenhet från arbete i statlig myndighet och/eller från regeringskansliet 
  • Erfarenhet av myndighetsstyrning/-ledning samt processtyrning 
  • Tidigare erfarenhet av kompetensplanering och organisatoriskt utvecklingsarbete 
  • Mycket god språklig förmåga, både muntligt och skriftligt 
  • Mycket god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta strukturerat 
  • God förmåga till problemlösning, initiativförmåga och kreativitet 


Meriterande kunskaper och erfarenheter: 

  • Tidigare erfarenhet av funktionshinderspolitiska frågor inom staten och arbete med mänskliga rättigheter

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse 
Provanställning kan komma att bli aktuellt

Ansökan

Ansök senast: 2017-04-24

Referensnummer: 2017/0067

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Karin Fröblom
Personalhandläggare
08-600 84 58

Fackliga företrädare

Ulrika Gani
SACO
08-600 84 18

Morgan Ceken
ST
08-600 84 08

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt cv-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Senast granskad: 2017-04-12