Utredare

Myndigheten för delaktighet söker en utredare med inriktning diskrimineringsfrågor och mänskliga rättigheter.

Arbetsplatsbeskrivning

Myndigheten för delaktighet är en kunskapsmyndighet som arbetar inom funktionshindersområdet. Vi arbetar för att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna vara fullt delaktiga i samhället. Vi driver på utvecklingen, följer upp funktionshinderspolitiken och sprider kunskap inom området och med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som grund. Myndigheten har drygt 60 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Arbetsbeskrivning

Myndigheten för delaktighet söker en utredare med inriktning diskrimineringsfrågor och mänskliga rättigheter. Placering kommer bli på någon av våra kunskapsavdelningar. För närvarande pågår en omorganisation på MFD vilket innebär att det ännu inte är fastställt inom vilken avdelning tjänsten kommer vara placerad. MFD:s två kunskapsavdelningar Avdelningen för uppföljning och analys och Avdelningen för kunskap och riktlinjer arbetar med att följa upp funktionshinderområdet, identifiera forskningsbehov, utveckla kunskap och stödja genomförandet av funktionshinderspolitiken. Avdelningarna har också hand om regeringsuppdrag, projekt och bedriver utredningsarbete som att utarbeta remissvar, till exempel. 

Du kommer i huvudsak arbeta med utredningsarbete som rör funktionhinderspolitiken. Detta omfattar att skriva remissvar, utveckla kunskap och verka för att stödja implementeringen av funktionshinderspolitiken. Du kommer också ansvara för att hålla samman ett regeringsuppdrag som pågår under 2017: Uppdrag till Myndigheten för delaktighet om särskilda insatser för att motverka diskriminering av personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden. Du kommer också delta i MFD:s arbete med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Arbetet som utredare är varierande och i det ingår att skriva utredningsunderlag, driva på utvecklingen inom området, bidra i interna- och externa processer som är relevanta för området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har;
-relevant akademisk examen
-minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet
-bred erfarenhet av utredningsarbete
-god kunskap om mänskliga rättigheter och arbetet med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning från teori till praktik
- god kunskap om diskrimineringslagen och funktionshinder
- erfarenhet av att strukturera och hålla budget
- erfarenhet från att arbeta med eller inom funktionshindersrörelsen
-god analytisk förmåga och kunskap om att utifrån omfattande information strukturera och genomföra utredningar
-erfarenhet av att arbeta med externa kontakter och nätverk och i samverkan mellan olika offentliga aktörer, särskilt Diskrimineringsombudsmannen, kommuner och landsting/regioner
-mycket god språklig förmåga och vana att skriva och hantera text både på svenska och engelska

Det är meriterande om du har arbetat inom eller själv ansvarat för projekt samt om du har erfarenheter av internationellt arbete inom FN och förståelse för FN-specifika processer.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-10-01
Så snart som möjligt

 
Tidsbegränsad anställning 6 månader

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-22

Referensnummer:   2017/0185

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Karin Fröblom
Personalhandläggare
08-600 84 58

Fackliga företrädare

Morgan Ceken
ST
08-600 84 08

Ulrika Gani
SACO
08-600 84 18

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt cv-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Hjälpte informationen dig?

Senast granskad: 2017-09-08
Dela: