Pressansvarig kommunikatör

Arbetsplatsbeskrivning

Myndigheten för delaktighet är en kunskapsmyndighet som arbetar inom funktionshindersområdet. Vi arbetar för att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna vara fullt delaktiga i samhället. Vi driver på utvecklingen, följer upp funktionshinderspolitiken och sprider kunskap inom området och med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som grund. Myndigheten har drygt 60 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en presskommunikatör med god stilistisk förmåga och med erfarenhet av att arbeta med nyheter. Det är också viktigt med erfarenhet inom området mänskliga rättigheter och att du har ett intresse för samhällsfrågor i stort. Placeringen är på Kommunikationsavdelningen som har ett tiotal medarbetare. Kommunikationen är en del av myndighetens kärnverksamhet och ställer därmed höga krav på förmåga att arbeta strategiskt och systematiskt. På avdelningen arbetar vi prioriterat via digitala kanaler och med fysiska arenor som mötesplatser. Även den interna kommunikationen ingår i avdelningens ansvar. I rollen som pressansvarig ingår att bygga upp relationer med och serva media inom såväl dags- som fackpress och etermedia, att vara uppdaterad inom funktionshinderfrågorna och känna till vad som händer i samhället och inom politiken. I dina arbetsuppgifter ingår även strategiskt kommunikationsarbete inom myndighetens verksamhetsområden.

Kvalifikationer

Du har utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan relevant utbildning.
Du har flera års erfarenhet av pressarbete och som kommunikatör såväl strategiskt som operativt. Du behöver vara en snabb och säker skribent och skriva målgruppsanpassat för olika sammanhang som webb och sociala medier, debattartiklar och rapporter. Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande.

Du är organiserad och strukturerad och har god förmåga att planera och genomföra arbetet enligt tidplaner. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i engelska.

Som person är du initiativrik, kommunikativ och van att ibland arbeta med snäva tidsramar. Vi förutsätter att du har mycket god förmåga att samarbeta med andra.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper när vi anställer och kommer att be om skrivprov vid intervju.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 
Tillträde: Snarast efter överenskommelse
Vi tillämpar provanställning

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-31

Referensnummer:   Dnr 2017/0167

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Karin Fröblom
Personalhandläggare
08-600 84 58

Fackliga företrädare

Morgan Ceken
ST
08-600 84 08

Ulrika Gani
SACO
08-600 84 18

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt cv-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Hjälpte informationen dig?

Senast granskad: 2017-08-07
Dela: