Kommunikatör - strategisk kommunikation

Myndigheten för delaktighet söker en kommunikatör som främst ska arbeta med att utveckla myndighetens kommunikationsarbete och utarbeta effektiva och ändamålsenliga processer, kanaler och koncept.

Om arbetsplatsen

Myndigheten för delaktighet är en kunskapsmyndighet som arbetar med att främja genomförandet av funktionshinderspolitiken. Med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som grund driver vi på utvecklingen, följer upp funktionshinderspolitiken och sprider kunskap om hur samhället kan bli mer inkluderande. Myndigheten har drygt 50 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering.

Sektionen för kommunikation

Du kommer att arbeta på sektionen för kommunikation som tillhör avdelningen för kunskapsutveckling och implementering. Kommunikationssektionens huvuduppdrag är att bidra till myndighetens mål, främst genom att synliggöra och sprida kunskap om funktionshinderpolitiken, tillgänglighet och levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning.

Myndighetens primära målgrupper är kommuner, regioner och statliga myndigheter. Andra delar av kommunikationsuppdraget är myndighetskommunikation samt internt stöd till verksamheten i kommunikationsfrågor.

Arbetsuppgifter

Du kommer att delta och driva arbete med att utveckla myndighetens kommunikationsarbete och utarbeta effektiva och ändamålsenliga processer, kanaler och koncept.

Tjänsten innebär bland annat att driva strategiskt och operativt arbete. Du kommer att leda olika typer av aktiviteter inom myndigheten. Du kommer även bidra till att synliggöra våra frågor i media och hos våra målgrupper, där webben är navet.

Du kommer att arbeta team-baserat och arbetet innebär en hög grad av samarbete både inom avdelningen, inom myndigheten och med externa aktörer. Tjänsten kräver att du både kan jobba strategiskt och att du har ett stort operativt driv. I rollen som strategisk kommunikatör kommer du också ha ett nära samarbete med chefer och medarbetare på sektionen för uppföljning och kunskapsutveckling samt sektionen för implementeringsstöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • högskoleexamen, lämpligen inom medie- och kommunikationsvetenskap, kommunikation, stats-/samhällsvetenskap, eller erfarenhet/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
 • minst 3 års yrkeserfarenhet av kommunikations- eller varumärkesarbete
 • erfarenhet av både extern och intern kommunikation
 • erfarenhet av både operativ och strategisk kommunikation
 • erfarenhet av att arbeta innehållsbaserat
 • erfarenhet av att jobba med kampanjer och koncept
 • erfarenhet av omvärldsbevakning
 • erfarenhet av digital kommunikation
 • erfarenhet av att leda och driva kommunikationsprojekt
 • mycket hög förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt.

Meriterande

Det är meriterande om du tidigare har:

 • arbetat med kommunikation i en offentlig verksamhet.
 • arbetat med kommunikation på en byrå.

Vi söker dig som är kommunikativ, lyhörd, lösningsinriktad och har högt leveransfokus. Du är drivande, kreativ och har förmåga att tänka nytt. Du trivs med att arbeta med flera frågor parallellt och du arbetar lika bra självständigt som i grupp. Du har förmåga att se helheter och analysera sammanhang och är strukturerad i ditt arbetssätt. Du har tidigare arbetat framgångsrikt med liknande uppgifter.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper när vi anställer.

Anställningens omfattning

Tjänsten en tillsvidareanställning på heltid. Ttillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 12 augusti 2019.

Referensnummer: Dnr 2019/0205

Kontakt

Hanna Jämtin, sektionschef kommunikation, 08-600 84 77

Fackliga företrädare

Johanna Grönkvist, ST, tfn 08-600 84 19

Ulrika Gani, SACO, tfn 08-600 84 18

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka i verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt cv-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Myndigheten behandlar dina personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Senast granskad: 2019-07-04
Dela: