Kommunikatör med inriktning webbredaktör

Vi söker en webbredaktör som kan bidra i det fortsatta utvecklingsarbetet för våra digitala kanaler med särskilt ansvar för MFD:s externa webbplats.

Ansök senast 2018-01-01.

Arbetsplatsbeskrivning

Myndigheten för delaktighet är en kunskapsmyndighet som arbetar inom funktionshindersområdet. Vi arbetar för att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna vara fullt delaktiga i samhället. Vi driver på utvecklingen, följer upp funktionshinderspolitiken och sprider kunskap inom området och med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som grund. Myndigheten har drygt 60 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 


Arbetsbeskrivning

Vi söker en webbredaktör som kan bidra i det fortsatta utvecklingsarbetet för våra digitala kanaler med särskilt ansvar för MFD:s externa webbplats. Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av att arbeta strategiskt och systematiskt med digitala kanaler. Du har också erfarenhet av det senaste inom kommunikation i digitala kanaler och är en driven skribent. 

Du kommer att arbeta med följande för webbplatsen: 
  • Tillsammans med respektive kanalansvarig ta fram och utveckla strategier för externa webbplatser utifrån verksamhetens och användarnas behov. 
  • Ta fram webbplatsanalyser, mäta och utvärdera insatser och utveckla innehållet för att nå målen. 
  • Samordna och ansvara för den redaktionella helheten och innehållets kvalitet och tillgänglighet för myndighetens digitala kanaler, inklusive sociala medier. 
  • Producera och publicera innehåll, text, bild och rörligt, ansvara för länk- och bildhantering samt intern och extern sökoptimering. 

Kvalifikationer

Du har utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan relevant utbildning. Som webbredaktör behöver du ha erfarenhet av att arbeta målgruppsanpassat och med såväl operativa som strategiska uppgifter. Vi prioriterar digitala kanaler och du behöver därför ha god erfarenhet av att skapa engagerande innehåll som ger relevant spridning och trafik. Arbetet med digitala kanaler kräver förmåga till långsiktighet och att se helheter och kunna styra mot de övergripande kommunikationsmålen. Som skribent har du erfarenhet av klarspråk. Det är meriterande om du kan Episerver. Det är också meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med och ställa krav på tillgänglighet i digitala kanaler utifrån till exempel webbriktlinjer och WCAG. 
Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper när vi anställer. 
Erfarenhet krävs. 


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Omfattning:   Heltid 
Vi tillämpar 6 månaders provanställning
  
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse


Ansökan

Ansök senast:   2018-01-01 
Referensnummer:   Dnr 2017/0247 
Välkommen att söka genom att: 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1


Kontaktpersoner 

Karin Fröblom 
Personalhandläggare
08-600 84 58
Ellinor Bollman 
Avdelningschef kommunikation
08-600 84 77


Fackliga företrädare 

Morgan Ceken 
ST
08-600 84 08
Ulrika Gani 
SACO
08-600 84 18


Övrigt 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt cv-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. 
Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Hjälpte informationen dig?

Senast granskad: 2017-12-05
Dela: