HR-strateg

Myndigheten för delaktighet söker en utvecklingsinriktad HR-strateg som kommer att arbeta brett inom HR-området, både med strategiska och operativa arbetsuppgifter.

Om arbetsplatsen

Myndigheten för delaktighet är en kunskapsmyndighet som arbetar inom funktionshindersområdet. Vi arbetar för att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna vara fullt delaktiga i samhället. Med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som grund driver vi på utvecklingen, följer upp funktionshinderspolitiken och sprider kunskap inom området. Myndigheten har knappt 60 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en utvecklingsinriktad HR-strateg som kommer att arbeta brett inom HR-området, både med strategiska och operativa arbetsuppgifter. Anställningen är placerad vid avdelningen för verksamhetsstöd.

Du kommer att arbeta med arbetsrätt och avtal, samverkan, förhandlingar och lönebildning, arbetsmiljö och kompetensförsörjning.

Som HR-strateg får du en viktig nyckelroll i myndighetens arbete med att utveckla våra HR-processer. Fokus ligger just nu på att utveckla myndighetens arbetsmiljöarbete och arbetet med den strategiska kompetensförsörjningen.

I din roll arbetar du verksamhetsnära och är ett stöd för både ledning och medarbetare i HR-frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning inom HR-området eller annan akademisk utbildning som myndigheten bedömer likvärdig
  • dokumenterad erfarenhet av kvalificerat HR-arbete inom offentlig förvaltning
  • goda kunskaper i arbetsmiljö, arbetsrätt och lönebildning
  • stor skicklighet i att skriva och hantera text på svenska.

Meriterande

  • erfarenhet av HR-arbete i statlig verksamhet
  • erfarenhet av att driva och utveckla processer inom HR-området, bland annat arbete med att utveckla och ta fram internt styrande och stödjande dokument.

För att lyckas i rollen söker vi dig som är van att arbeta självständigt, är strukturerad och lösningsfokuserad. Du har förmåga att se helheter och samband mellan HR och verksamhetens behov för att på så sätt skapa förutsättningar för utveckling. Som person har du integritet, är kommunikativ, kan arbeta med flera frågor parallellt och har mycket god samarbetsförmåga. Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper när vi anställer.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad anställning till 2019-12-31.

Omfattning: Heltid

Tillträde: snarast enligt överenskommelse.

Intervjuer kan komma att ske innan ansökningstidens utgång.

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-21

Referensnummer: Dnr 2018/0265

Kontaktpersoner

Kalle Elofsson, chef för avdelningen för verksamhetsstöd,  tfn 08-600 84 40

Helene Sundewall, personalhandläggare, tfn 08-600 84 26

Fackliga företrädare

Johanna Grönkvist, ST, tfn 08-600 84 19

Ulrika Gani, SACO, tfn 08-600 84 18

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt cv-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Myndigheten behandlar dina personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om myndighetens personuppgiftspolicy på www.mfd.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Senast granskad: 2018-10-31
Dela: