Chef för Sektionen för uppföljning och kunskapsutveckling

Myndigheten för delaktighet söker en chef för Sektionen för uppföljning och kunskapsutveckling.

Om arbetsplatsen

Myndigheten för delaktighet är en kunskapsmyndighet som arbetar inom funktionshindersområdet. Vi arbetar för att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna vara fullt delaktiga i samhället. Med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som grund driver vi på utvecklingen, följer upp funktionshinderspolitiken och sprider kunskap inom området. Myndigheten har drygt 60 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 

Arbetsuppgifter

På MFD bidrar du till myndighetens uppdrag att främja genomförandet av funktionshinderspolitiken, främst genom systematisk kunskapsutveckling och att utveckla och förvalta myndighetens uppföljning.

Sektionen för uppföljning och kunskapsutveckling ansvarar för myndighetens uppföljning av levnadsvillkoren för personer med funktionsnedsättning och implementeringen av funktionshinderspolitiken tvärsektoriellt i samhället. I detta ingår bland annat att utveckla myndighetens verktyg och metoder för uppföljningsarbetet, uppföljning av de statliga myndigheternas ansvar för genomförande av funktionshinderspolitiken och att utveckla kunskapsunderlag inom prioriterade områden.

Som sektionschef leder och fördelar du arbetet inom din sektion som idag omfattar runt tio medarbetare. Sektionschefen har ett delegerat arbetsmiljöansvar och ansvarar för att hålla arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal och lönesamtal.

Sektionschefen för uppföljning och kunskapsutveckling är placerad under avdelningschefen för Avdelningen för kunskapsutveckling och implementering. Som sektionschef arbetar du nära chefen för Sektionen för implementeringsstöd och chefen för Sektionen för kommunikation. Som stöd till avdelningschefen finns även en verksamhetssamordnare som bistår i planering och uppföljning av avdelningens samlade verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • akademisk examen eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
  • erfarenhet av arbetsledning och/eller projektledning
  • mycket god kunskap om offentlig förvaltning
  • mycket god ledarskapsförmåga och kan främja en god arbetsmiljö
  • mycket god kunskap om genomförande av offentligt uppdrag avseende analys, strategi och metodutveckling.
  • erfarenhet av tvärsektoriellt arbete inom funktionshinderspolitiken
  • mycket god kommunikativ förmåga och vana av skriftlig framställning.

Meriterande

  • kunskap om internationella åtaganden avseende mänskliga rättigheter och genomförandet av dessa åtaganden
  • kunskap om civila samhällets organisationer och hur de kan involveras i offentligt uppdrag.

Vi söker dig med intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling. Du är kommunikativ, initiativtagande och resultatorienterad. Du har god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet. Som person har du mycket god samarbetsförmåga.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning med förordnande för chefsuppdraget om tre år med möjlighet till förlängning.

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-08-10

Referensnummer: Dnr 2018/0144

Kontaktpersoner

Emelie Lindahl
Chef för Avdelningen för kunskapsutveckling och implementering
08-600 84 11

Helene Sundewall
Personalhandläggare
08-600 84 26

Fackliga företrädare

Johanna Grönkvist, ST, tfn 08-600 84 19

Ulrika Gani, SACO, tfn 08-600 84 18

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt cv-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Myndigheten behandlar dina personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om myndighetens personuppgiftspolicy på www.mfd.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Senast granskad: 2018-06-12
Dela: