Chef för Sektionen för kommunikation

Myndigheten för delaktighet söker en chef för Sektionen för kommunikation.

Om arbetsplatsen

Myndigheten för delaktighet är en kunskapsmyndighet som arbetar inom funktionshindersområdet. Vi arbetar för att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna vara fullt delaktiga i samhället. Med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som grund driver vi på utvecklingen, följer upp funktionshinderspolitiken och sprider kunskap inom området. Myndigheten har drygt 60 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 

Arbetsuppgifter

På MFD bidrar du till myndighetens uppdrag att främja genomförandet av funktionshinderspolitiken genom att skapa bästa möjliga förutsättningar för strategisk kommunikation av myndighetens uppdrag, arbetssätt och resultat.

Sektionen omfattar myndighetens interna och externa kommunikationsverksamhet. I sektionens uppdrag ingår att bidra med kompetens om strategisk kommunikation i genomförandet av myndighetens verksamhet, ge stöd till övrig verksamhet att ta fram ändamålsenliga och målgruppsanpassade produkter samt att förvalta och utveckla myndighetens kommunikativa kanaler och grafiska profil.

I uppdraget ingår vidare att stödja myndighetens ledning med omvärldsbevakning och att utveckla förslag till kommunikativa aktiviteter i ändamålsenliga kanaler. Eftersom myndigheten ställer höga krav på tillgänglighet innehåller uppdraget även att se till att vår kommunikation, inklusive produkter och kanaler, utformas och erbjuds på ett sätt som gör att de blir tillgängliga för så många som möjligt.

Uppdraget omfattar även utveckling av nya funktioner såsom att utveckla koncept för nationella och internationella studiebesök och att utveckla en svarstjänst för att hantera frågor från olika intressenter.

Som sektionschef leder och fördelar du arbetet inom din sektion som idag omfattar runt tio medarbetare. Sektionschefen har ett delegerat arbetsmiljöansvar och ansvarar för att hålla arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal och lönesamtal.

Sektionschefen för kommunikation är placerad under avdelningschefen för Avdelningen för kunskapsutveckling och implementering. Som sektionschef arbetar du nära chefen för Sektionen för uppföljning och kunskapsutveckling och chefen för Sektionen för implementeringsstöd. Som stöd till avdelningschefen finns även en verksamhetssamordnare som bistår i planering och uppföljning av avdelningens samlade verksamhet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning med inriktning på kommunikation eller motsvarande kompetens
  • chefserfarenhet eller motsvarande annan erfarenhet av arbete i ledande befattning
  • vana att leda och organisera en kommunikationsverksamhet i sina olika delar
  • mycket god ledarskapsförmåga och kan främja en god arbetsmiljö
  • mycket god kommunikativ förmåga och vana av skriftlig framställning
  • god kunskap om offentlig förvaltning.

Meriterande

  • erfarenhet från kommunikativt arbete inom funktionshinderspolitiken eller annat tvärpolitiskt område
  • tidigare erfarenhet av arbete med frågor kring alternativa format som  teckenspråk, lättläst eller punktskrift som en del av kommunikationsuppdraget.

Vi söker dig med intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling. Du är kommunikativ, initiativtagande och resultatorienterad. Du har god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet. Som person har du mycket god samarbetsförmåga.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning med förordnande för chefsuppdraget om tre år med möjlighet till förlängning.

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-08-31

Referensnummer: Dnr 2018/0142

Kontaktpersoner

Emelie Lindahl
Chef för Avdelningen för kunskapsutveckling och implementering
08-600 84 11

Helene Sundewall
Personalhandläggare
08-600 84 26

Fackliga företrädare

Johanna Grönkvist, ST, tfn: 08-600 84 19

Ulrika Gani, SACO, tfn 08-600 84 18

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt cv-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Myndigheten behandlar dina personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om myndighetens personuppgiftspolicy på www.mfd.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Senast granskad: 2018-06-11
Dela: